UPS Breidt Vestiging In Rotterdam Uit

NL 04/10/19

Rotterdam

  • Met de uitbreiding van zijn Rotterdamse vestiging voor 5,9 miljoen euro speelt UPS in op toenemende vraag in de belangrijke Europese havenstad en de groeiende stedelijke economie van Nederland

UPS (NYSE: UPS) heeft vandaag de uitbreiding aangekondigd van zijn vestiging in Rotterdam. Daarbij worden 25 nieuwe banen gecreëerd. Alle klanten die exporteren vanuit Rotterdam, worden vanaf nu bediend vanuit een uitgebreide sorteer- en bezorgfaciliteit, waarvan de pakketverwerkingscapaciteit meer dan 30% is toegenomen ten opzichte van de voorgaande.

De uitgebreide faciliteit van 5.900 m² aan de Fortunaweg in Schiedam ligt in het hart van Europa's grootste haven, die jaarlijks verantwoordelijk is voor € 45 miljard aan toegevoegde waarde via import en export, gelijk aan 6,2% van het bruto binnenlands product van Nederland.

"Handelen met Noord-Amerika en Azië wordt de nieuwe norm voor kleine bedrijven in Nederland. Ze beginnen vaak met het verzenden van pakketten voordat ze zeecontainers verschepen", zegt Ufku Akaltan, country manager van UPS Benelux. "We zien een groeiende vraag van klanten naar onze diensten in en rond de haven van Rotterdam, met name in de segmenten healthcare en retail e-commerce.”

De uitbreiding van de UPS-faciliteit in Rotterdam met €5,9 miljoen maakt deel uit van een meerjarig investeringsprogramma van 2 miljard dollar dat loopt tot 2019. Hiermee wil UPS zijn logistieke netwerk in Europa laten groeien, dat bedrijven en economieën verbindt via grensoverschrijdende handel. Eind 2017 kondigde UPS een nieuwe sorteer- en leveringsfaciliteit in Eindhoven aan van €130 miljoen, de grootste investering van UPS in zijn ruim 30-jarige geschiedenis in Nederland. In 2018 opende het bedrijf een nieuw sorteer- en aflevercentrum voor pakketten in Utrecht van €12 miljoen.

UPS biedt zijn diensten sinds 1985 aan in Nederland en heeft op dit moment 2.600 medewerkers en 19 operationele faciliteiten door het hele land. Naast kleine pakketcentra heeft UPS ook specifieke logistieke faciliteiten, waaronder 66.000 vierkante meter voor healthcare in speciale magazijnen in Venlo en Roermond. Hier worden diensten aan klanten aangeboden voor temperatuurregeling, een geformaliseerd kwaliteitsmanagementsysteem en een compliance programma.

Over UPS

UPS (NYSE: UPS) is een wereldleider in logistiek met een uitgebreid aanbod aan oplossingen voor pakket- en vrachtvervoer en vlotter internationaal handelsverkeer. UPS schakelt geavanceerde technologie in om de bedrijfswereld efficiënter te beheren. UPS engageert zich om duurzamer te werken voor de klanten, het milieu en de lokale gemeenschappen die we wereldwijd bedienen. Het hoofdkantoor van UPS is gevestigd in Atlanta, Verenigde Staten; de onderneming is actief in ruim 220 landen en regio's in de hele wereld. UPS werd door Newsweek bekroond als America’s Best Customer Service voor expeditie- en leveringsdiensten; Fortune kiest ons als Most Valuable Brand voor de transportsector; verder behalen wij topnoteringen in de JUST 100 (maatschappelijke verantwoordelijkheid), de Dow Jones Sustainability World Index en de Harris Poll Reputation Quotient, naast andere prestigieuze lijsten en prijzen. U vindt meer informatie over ons bedrijf via ups.com of pressroom.ups.com; voor onze bedrijfsblog surft u naar longitudes.ups.com. Onze eNewsletter omtrent de duurzaamheid van onze onderneming, UPS Horizons, vindt u onder ups.com/sustainabilitynewsletter. Lees meer over onze inspanningen met het oog op duurzaamheid via ups.com/sustainability. Wilt u rechtstreeks UPS-info ontvangen, volg ons dan op Twitter: @UPS_News.

Inquiries

For more information about this press release, contact:

Maarten Verbanck

+3227769623

mverbanck@ups.com